Αλλαγή Φρουράς στο Δ’ Σώμα Στρατού

dsc02208.jpg 

Επίσημη τελετή παράδοσης-παραλαβής της Διοίκησης του Δ’ Σώματος Στρατού, με τη συμμετοχή θρησκευτικών, πολιτικών αρχών της Ξάνθης και της υπόλοιπης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο στρατόπεδο «ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ».

Όπως είναι γνωστό, ο Αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης αποχώρησε από τη διοίκηση του Δ’ ΣΣ μετά την προαγωγή του σε Γενικό Επιθεωρητή Στρατού ύστερα από σχετική απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Τη θέση του αποχωρούντα διοικητή ανέλαβε και επισήμως χθες το πρωί ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Ταμουρίδης, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος, Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη.

Γρήγορη προσαρμογή στις τεχνολογικές εξελίξεις, επίτευξη της ασφάλειας του ευαίσθητου υλικού που εμπιστεύτηκε στο Δ’ ΣΣ η πατρίδα και προπαντός εκπαίδευση που θα πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα, ζήτησε από τους αξιωματικούς και τους στρατευμένους ο Αντιστράτηγος Τσαλικίδης, στην ημερήσια διαταγή που διαβάστηκε χθες στην τελετή παράδοσης-παραλαβής.

«Η εκτέλεση του έργου θα είναι επιτυχής αν σε όλα τα επίπεδα ασκείται χρηστή διοίκηση χωρίς αυθαιρεσίες, αυταρχικότητα και με ορθό χειρισμό του προσωπικού. Σας ζητώ να αγαπάτε το Στρατό μας το σχηματισμό και τη Μονάδα, τους προϊσταμένους και τους υφισταμένους σας και να ενδιαφέρεστε γι αυτούς. Να φροντίζετε την οικογένεια και τους δικούς σας ανθρώπους να είστε μέσα στην κοινωνία και όχι απόμακροι κι απομονωμένοι να είστε περήφανοι που υπηρετείτε στο Δ’ ΣΣ και στην ακριτική Ανατολική Μακεδονία και Θράκη να είστε άψογοι στις σχέσεις σας με τον τοπικό πληθυσμό, που μας φιλοξενεί, μας αγαπά και μας στηρίζει και με τη συμπεριφορά σας και τη λεβεντιά σας να τον κάνετε να αισθάνεται περήφανος για σας και ασφαλής από κάθε πιθανή επιβουλή.

»Προσβλέπω σε όλους σας, σας εμπιστεύομαι πλήρως, είμαι βέβαιος για την προσπάθειά σας και το πάθος σας, για την επιτυχία. Είμαι βέβαιος ότι θα επιτύχουμε. Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Θα είμαι πάντα δίπλα σας, μαζί σας, συμπαραστάτης και αρωγός, στα ευχάριστα και στα δύσκολα, πάντοτε με σεβασμό στο έργο σας, με αγάπη, κατανόηση και εκτίμηση. Με τη βοήθεια του Θεού, με τη σωστή κατεύθυνση εκ μέρους των προϊσταμένων μας, με την καλή προαίρεση στη σχέση διοικούντων και διοικούμενων και με τη συνεργασία μας με την τοπική κοινωνία, με τις αρχές και τους απλούς πολίτες, το Δ’ ΣΣ θα συνεχίσει με επιτυχία το δύσκολο έργο του», υπογράμμισε.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, απευθύνθηκε στους πολίτες της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας ευχαριστώντας τους «για τη συμπαράσταση και τη συνδρομή που ο καθένας είχε, στο μέτρο που συμμετείχε σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις των ομάδων και σχηματισμών του Δ’ ΣΣ» και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια «με ένα Δ’ Σώμα ισχυρό το οποίο θα διασφαλίζει και θα τους καλλιεργεί το αίσθημα της ασφάλειας για να μπορούν να αισθάνονται και οι ίδιοι ασφαλείς».

Επίσης, ευχήθηκε, στο νέο διοικητή «δύναμη, υγεία και καλή τύχη για να πετύχει στο δύσκολο έργο που τον περιμένει», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο νέος διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Ταμουρίδης χαιρέτισε όλους τους κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που ανήκουν στην περιοχή ευθύνης του Δ’ ΣΣ και απηύθυνε έναν εγκάρδιο χαιρετισμό στις τοπικές αρχές και στις τοπικές κοινωνίες με τις οποίες, όπως τόνισε, είναι απόλυτα βέβαιος ότι θα συνεργαστεί άψογα.

«Παραλαμβάνω το Δ’ Σώμα Στρατού από έναν ικανότατο και άξιο διοικητή που για δύο χρόνια διοίκησε το Δ’ ΣΣ. Όπως πολύ καλά ξέρετε ο μείζον επιχειρησιακός σχηματισμός του Δ’ ΣΣ είναι ο ισχυρότερος σχηματισμός του Στρατού μας. Σε ό,τι με αφορά να είστε βέβαιοι ότι όχι απλώς θα διατηρήσουμε την ισχύ του, αλλά θα την επαυξήσουμε έτσι ώστε ο λαός μας να εκτελεί τα ειρηνικά του έργα, ασφαλής και σίγουρος για τις Ένοπλες Δυνάμεις τους», υπογράμμισε.

Advertisements

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s