«Σήκωσαν την κούπα» οι Δικηγόροι

dikigoroi.jpg

Τα καταφέρνουν –και όπως φαίνεται πολύ καλά- κι εκτός των αιθουσών του Δικαστηρίου. Ο λόγος, για την ομάδα ποδοσφαίρου του δικηγορικού συλλόγου Κομοτηνής που πήρε την έκτη θέση στο 2ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Σαν Τροπέ.

Ως δευτεραθλητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της περσινής χρονιάς οι δικηγόροι της Κομοτηνής, προσκλήθηκαν από τους διοργανωτές του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος να συμμετάσχουν στη διοργάνωση. Η ομάδα δέχτηκε την πρόκληση και μπήκε στο χόρτο με άνεση και επαγγελματισμό. Να σημειωθεί ότι την αποστολή αποτελούσαν, εκτός από τους ποδοσφαιριστές και πολλοί συνοδοί.

Το αποτέλεσμα ήταν, εκτός από την έκτη θέση της κατάταξης, να κλέψει τις εντυπώσεις, μια και αναδείχθηκε η πιο αγαπητή ομάδα της διοργάνωσης. «Όταν παίζαμε, ακόμα και οι Γάλλοι, ζητωκραύγαζαν ‘allez les blues’ (εμπρός στους μπλε), ένα σύνθημα που χρησιμοποιούσαν για τη δική τους ομάδα, που ήταν στα μπλε, όπως κι εμείς», τόνισε ο προπονητής των δικηγόρων Γιάννης Ίτσας

Η έκτη θέση δεν πρέπει να θεωρηθεί καθόλου ευκαταφρόνητη αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα της Κομοτηνής συμμετείχε μεταξύ 21 ομάδων.

«Ήταν μια μεγάλη τιμή για μας να συμμετέχουμε σ’ αυτό το πρωτάθλημα», σχολίασε ο κ. Πεταλωτής. «Ήρθαμε σε επαφή με δικηγορικούς συλλόγους της Ευρώπης κι αυτό που κάναμε, πέρα από το αγωνιστικό μέρος, ήταν να προσπαθήσουμε να εκπροσωπήσουμε τη Ροδόπη και τη Θράκη στη διοργάνωση αυτή με τον καλύτερο τρόπο», υπογράμμισε.

Ο κ. Ηρακλής Χατζηνέστωρος, ο «παππούς» της ομάδας, όπως τον αποκάλεσε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου τόνισε ότι η έκτη θέση επιτεύχθηκε κι εξαιτίας της καλής αγωνιστικής κατάστασης που υπήρχε στην ομάδα, αλλά κι εξαιτίας της στήριξης από την κερκίδα. «Η ομάδα ήταν συμπαθής όχι μόνο στους δικούς μας, αλλά και στους Γάλλους και στις υπόλοιπες ομάδες. Δεχτήκαμε συγχαρητήρια για το ήθος που επιδείξαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο», υπογράμμισε.

Το αποτέλεσμα, δύο νίκες, δύο ήττες και μία ισοπαλία. Ωστόσο, τόσο στις νίκες όσο και στις ήττες, οι δικηγόροι πανηγύριζαν «γιατί αυτό είναι το νόημα του σπορ».

Πάντως, η παρουσία της ομάδας της Κομοτηνής δεν περιορίστηκε εντός του γηπέδου.

Είχαν την πολύ καλή ιδέα να νοικιάσουν μικρά βανάκια ώστε να υπάρχει μια σχετική αυτονομία στους εκδρομείς, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να πεταχτούν ως τις Κάννες, όπου γινόταν το Φεστιβάλ ή στο Μόντε Κάρλο. «Οι συμμετέχοντες στην εκδρομή είδαν πράγματα που δύσκολα κανείς έχει τη δυνατότητα να δει», σχολίασε ο κ. Χατζηνέστωρος.

Του χρόνου, η ομάδα θα ταξιδέψει στην Ισπανία για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Ε.Μ.

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε